Uppesittarkväll med NHL

Årets sista SHL-omgång

Juletid och därmed ett par lugnare dagar på sportfronten – men inte borta i NHL! En laddad uppesittarkväll med världens bästa hockey erbjuds och vi lyfter fram ett gäng fina spel. I tidiga mötet (nedsläpp kl 20) mellan Toronto och Carolina vädrar vi hockeyfest och lirar målrikt. I toppmötet Boston-Washington ger vi östledarna Washington bra chans till nästa klasseger. Även västledarna liras: St Louis övertygar och slår bottengänget Los Angeles. Liren gillas och vi räknar med att vakna upp som vinnare på julafton!

Hockeyfest i Toronto

Med nedsläpp redan klockan 20 ikväll vankas hockeyfest mellan Toronto och Carolina, två av ligans mest underhållande lag – och två lag i form. Toronto har ju mått bra av tränarbytet för en tid sedan och är nu på väg att etablera sig på rätt sida strecket. Allt annat vore förstås underkänt med det spelarmaterial Toronto förfogar över. Offensiven kan vara ligans mest talangfulla och nu har man vunnit fyra raka i ganska snygg stil. Defensiven börjar också se lite bättre ut men där är det fortfarande lite darrigt: Toronto är ett offensivt byggt lag och ”måste” spela offensiva matcher för att vara som bäst.

Carolina Hurricanes fick ett stort lyft förra säsongen och spinner vidare nu. Slutspelsplatsen börjar se stadig ut och precis som för Toronto har december varit en het månad. Senast fick man ge sig mot ett farligt Florida – men på bortaturnén innan dess löste laget nio poäng av tio möjliga. 6-3-segrar i både Winnipeg och Edmonton var några av de imponerande resultaten och det finns en hel del skicklighet i Carolina. Finnarna Aho och Teräväinen bildar ett vasst radarpar och unge ryssen Svechnikov är på väg att växa ut till en superstjärna.

Som sagt, det är som upplagt för offensiv och rolig hockey – att ratta in detta möte bäddar för en rolig uppesittarkväll. Vi spelar Ö 6,5 mål till oddset 1,97*!

Washington visar klassen

Natten till julafton är det dundermatch i NHL: Boston tar emot Washington, tvåan mot ettan i Eastern Conference. Washington har gjort ett litet ryck och vi räknar med att Boston får svårt att slå tillbaka inatt. Boston visar nämligen inte sin bästa form, inte alls: faktum är att laget bara vunnit en av de nio senaste! Riktigt ”så dålig” är formen inte och de tre senaste har slutat med förluster efter övertid/straffar. Samtidigt är det ju inte riktigt likt Boston att landa på den förlorande sidan i jämna matcher och visst måste formen ifrågasättas.

Washington behöver dock inte ifrågasättas det minsta: snart halvvägs in i säsongen har mästarna från 2018 knappt haft en enda svacka. Kommer närmast från match mot en annan av huvudrivalerna, Tampa Bay. Där fick Washington kämpa men man är ett lag i medgång och med självförtroende. Vann till slut med 3-1. Även mot detta Boston har Washington det psykologiska övertaget efter två knappa segrar tidigare under säsongen. Givetvis blir det en rejäl utmaning att komma till ett retat Boston nu men vi gillar läget för Washington igen. Hittar sätt att vinna mest hela tiden och mot ett Boston som inte riktigt har tryggheten just nu räknar vi med att Washington visar klassen på nytt.

Vi får 2.75* på ligans bästa lag Washington och det är taget!

Mästarna levererar igen

Stanley Cup-mästarna St Louis visar kanonform för dagen och natten till julafton är det finfint läge att vinna vidare. Man gästar ett Los Angeles Kings som ju haft en negativ trend flera säsonger i rad och som inte är nära att stoppa raset denna säsong. Är nästjumbo i Western Conference och ingen kan vara förvånad. På sistone har Kings ändå visat helt okej form men senast fick man ge sig i Buffalo och nu kommer man hem från en sex matcher lång bortaturné – lag som kommer hem från så länga äventyr brukar i regel leva lite farligt.

Att motståndet heter St Louis Blues gör inte direkt saken enklare. Mästarna ser ju starka ut för dagen, med fem raka segrar. Senast klev man ifrån i slutperioden borta mot San Jose och serieledningen i väst ser stabil ut. Vi måste säga att vi är väldigt imponerande och även lite överraskade: att St Louis lyfte bucklan i våras var ju en skräll och många spekulerade i ”baksmälla” denna säsong men nej då, St Louis har behållit ödmjukheten och gör nästan alltid rejäla arbetsinsatser.

Kanonläge att lita på St Louis här – vi plockar bortasegern till 2.05* och vaknar upp som vinnare på julaftons morgon!

Oddsen är semifasta och kan ändras.*

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.