Speltips från oss alla

speltips

…till er alla! Ja, vi har hjälpts åt att gräva fram våra allra bästa speltips denna Annandag jul. Handbollsexperten letar lite ”utanför boxen” medan vi i hockeyn har två riktigt vassa lir. I fotbollen drar Manchester United tll sig störst intresse men frågan är om inte det allra största fyndet hittas på italiensk mark. Håll till godo – nu åker vi!

United visar klassen

Att Manchester United står på samma poäng som Newcastle känns oerhört konstigt. Newcastle har haft stolpe in utan att ha övertygat spelmässigt medan United fått dålgit betalt. Manchester United kan givetvis inte hyllas för sin höst men mycket av kritiken grundar sig i de höga förväntningarna. Spelet är ofta bra och med lite bättre flyt kommer man snart blanda sig i kampen om en plats bland de 4-5 främsta i ligatabellen. Paul Pogba gjorde comeback senast och är snart redo för fler minuter. Där har man ett finfint sparkapital efter fransosens skadefrånvaro.

Gästande Newcastle har alltså haft svårt att komma upp i nivå men har haft marginalerna på sin sida. Nu ska man givetvis inte enbart peka på det – givetvis har man gjort det okej utifrån kraven – men mot de bättre lagen räcker man normalt inte till. Senast skapades inte särskilt mycket trots en överkomlig uppgift hemma mot Crystal Palace. Man lyckades dock till slut få in matchens enda mål i 82:a minuten då Almiron slog till. Vinsterna på slutet har framförallt kommit mot beskedliga lag och, som senast, hemma i norr. Nu ska man möta ett riktigt bra lag och dessutom på bortagräs.

Visst är det här en toppchans för hemmalaget och det kan definitivt bli en enkel vinst. När vi får oddset 2.03* på -1.5 (asian) så är det absolut spelläge.

Trapanis defensiv duger ej

Nykomlingen Trapani har haft det tufft i Serie B under hösten. Det tog sex omgångar innan laget tog sin första seger och laget ligger näst sist i tabellen med 14 inspelade poäng. Man hade en bättre period under november då man var obesegrade under tre raka matcher. Framför allt var det extremt viktiga poäng i bottenstriden då man slog jumbon Livorno och spelade oavgjort mot Cosenza som ligger en poäng före i tabellens bottenskick. När motståndet sedan blev lite tuffare var man åter igen utan chans. Senast fick man dock med sig en viktig poäng borta mot Pescara trots att man spelmässigt hade stora problem.

Perugia smyger med bakom seriesuveränen Benevento i toppen. Man ligger just nu på en fjärde plats men det är riktigt jämnt i tabellen och man har endast två poäng upp till en andra plats som ner till en nionde plats. Så för Perugia är varje seger viktig i jakten på kvalplatserna till Serie A. Man tog en tung seger senast när man hemmabesegrade Virtus Entella med 2-0 och därmed gick förbi dem i tabellen. Det var en viktig seger även för självförtroendet då man matchen innan föll borta mot Cremonese som huserar på tabellens nedre halva.

Ja, hemmalaget Trapani är seriens sämsta defensiva lag och har släppt in överlägset flest mål av alla i ligan. Samtidigt har offensiven varit helt ok, framför allt på hemmaplan. Perugia får inte tappa poäng i sådana här matcher om man ska slåss om en plats i Serie A nästa säsong.

Vi väntar oss en öppen matchbild där Perugia går framåt i jakten på tre poäng och samtidigt ett hemmalag som på inget sätt har gett upp hoppet om poäng på förhand. Totalen på 2,25 tycker vi är riktigt trevlig och på tok för låg! Det här är ett speltips vi verkligen rekommenderar att följa: Vi spelar över 2,25 mål till smaskiga oddset 1.81*.

Taggat Malmö håller undan

HK Malmö fick bra utdelning i dubbelmötet mot Önnered och gick segrande från båda matcherna. Senast en kontrollerad vinst på bortaplan med 31-27. Innan dess så stod man för en riktig överkörning i hemmamatchen. Man vann med 41-17 efter att ha gått ut stenhårt med 20-8 i halvlek och sen höll man trycket i hela matchen. Det var säkert lite ilska bakom den vinsten då man kom från två raka nederlag. Först 18-22 mot IFK Kristianstad. Den senaste var 26-32 på bortaplan mot dagens motståndare IFK Skövde. Tränaren Stian Tönnesen var mycket besviken på lagets brist på inställning och ansåg att man vek ner sig i alla närkamper. Med tanke på hur laget reagerade matchen efter så har spelarna nog fått höra ett och annat hårt ord. Dessförinnan så var laget obesegrat över 13 matcher. Man ligger tvåa i tabellen. 

IFK Skövde startade säsongen lite knackigt men den senaste månaden så har laget visat varför man blev tre i serien förra säsongen. Laget kommer från sju raka vinster. De senaste två vinsterna kom i dubbelmötet mot OV Helsingborg. Vinst med 30-27 på bortaplan och med 29-26 på hemmaplan. Två stabila segrar men man blev pressade och fick köra hela vägen för att hålla undan. Man ligger fyra i tabellen och är fyra poäng efter Malmö. Förra säsongen så besegrade man Malmö på hemmaplan med 35-29. Det var sen ett väldigt hungrigt Malmö som man ställdes mot i bortamatchen och då förlorade man med 21-24.

Här är vi säkra på att Malmö kommer att vara heltaggade för att ta revansch mot Skövde. Malmö har varit i ledning i 90% av sina matcher vid halvtid. Här går man ut stenhårt och spel på halvtid/fulltid att Malmö har ledningen i halvlek samt även vinner matchen till 1.76* i odds känns klockrent.

Trögstartat Alingsås

Redbergslid kom ner på jorden igen efter en mycket fin period med poäng i fem raka matcher. Man hade det jobbigt hela första halvleken borta mot Guif och när man i halvlek var i underläge med 12-20 så kändes det redan som en förlorad match. Men man åt sig sakta ikapp och med fem minuter kvar så hade man häng med ett 26-29-underläge. Det blev sen lite slarv och när Guif gör nästa mål då går luften ur helt och det rinner iväg till 26-35. Man förlorade hemmamatchen mot Alingsås med 28-29 i slutet av september. Men för två veckor sen då vann man väldigt oväntat på bortaplan mot Alingsås med 27-25. Den skickliga vänstersexan Emil Mellegård gjorde då sju mål. Ska man kunna besegra Alingsås även denna gång så gäller det att man har lika stort tålamod i anfallsspelet och inte står för tekniska fel så Alingsås kan få sina lätta kontringsmål. Man ligger på en niondeplats i tabellen och är i stort behov av poäng för att nå de åtta första platserna som innebär slutspel.

Serieledande Alingsås förlorade senast på hemmaplan mot jumbolaget Varberg och det är utan tvekan säsongens skräll i Handbollsligan. Oddset på Varberg var över 15 gånger pengarna. Matchen höll sig jämn hela tiden och Alingsåsspelarna verkade tänka att det ordnar sig nog till slut. Men det gjorde det inte och det är inte rätt inställning om man vill behålla sin förstaplats i tabellen. Näst senast var förlusten mot Redbergslid. Innan dess så hade laget åtta raka vinster. Så man måste fråga sig om det är en liten formsvacka som infunnit sig eller är det endast brist på inställning som ställt till det? En viktig match för laget om man ska komma på rätt spår.

Alingsås har ofta startat matcherna trögt och har endast varit i halvtidsledning vid 45% av sina matcher trots att man totalt vunnit 80% av sina matcher. Man är favoriter över 60 minuter. Men spelet Redbergslid att vinna 1:a halvlek till hela 2.50* i odds känns helt rätt att spela.

Luleå tar revansch

Full SHL-omgång på annandagen, som traditionen numera bjuder, och det hetaste mötet spelas uppe i norr: Luleå tar emot Frölunda och det innebär alltså snabb chans till revansch för Luleå. Lagen möttes ju för bara en vecka sedan nere i Göteborg och då vann Frölunda en tjurig historia med 1-0. Målet kom i slutminuten och visst sved det för Luleå, i synnerhet då man även dessförinnan surt gått på pumpen mot Skellefteå och Färjestad. Luleå firade alltså jul med något så ovanligt som en förlustsvit – det blir ovanligt enkelt att räkna med revanschsug på annandagen.

Då får Frölunda förstås det hett om öronen. Det vore fel att kalla 1-0-segern i förra mötet turlig – men visst hade man problem att bryta ner det svårspelade Luleå. Inte blir det enklare uppe i norr och överlag har Frölundas formutveckling varit något bekymrande. Har åkt på ett antal ganska tydliga förluster den senaste månaden och sällan varit som bäst.

Det blir enkelt att lita på ett argt Luleå på annandagen – vi får 2.20* på att norrbottningarna slår tillbaka och det hugger vi direkt.

Färjestad kvar i topp

Det har varit gott humör i Karlstad under julen: Färjestad har ju firat jul i serieledning. Laget har fem raka trepoängare och har egentligen visat stark form i ett par månader. Har nu i tur och ordning slagit Malmö, Luleå och Leksand på bortais, samtliga segrar med 4-3, och även om det varit små marginaler har Färjestad inte behövt be om ursäkt. Mönstrar ju ligans skarpaste och kanske bredaste offensiv och har ständigt hot inne på isen. Att Färjestad kommer strida om seriesegern ett bra tag tar vi för givet och på annandagen väntar en uppgift man gillar.

Gästar gör Rögle, ett motstånd som Färjestad slagit två gånger denna säsong: 5-3 och 4-3, båda gångerna något enklare än vad siffrorna till slut visat. Vi och många andra lyfte fram Rögle rätt rejält från start och det visade sig ju vara befogat: Rögle flög fram den inledande månaden. Kom dock sedan av sig ganska markant, delvis beroende på skador, och även om man sedan fått stopp på raset tycker vi inte att Rögle hittat tillbaka helt och hållet. Förväntningarna på laget steg snabbt och kanske har det blivit lite bökigt att hantera. Innan jul föll man hemma mot Växjö i en frustrerande match där offensiven hade svårt att komma till.

Vi ger Färjestad goda möjligheter att komma till sin rätt även på annandagen och då är det förstås fin segerchans till 2.30*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.