City visar klassen

City visar klassen

Att fånga in Liverpool är ett omöjligt uppdrag – men nu är Manchester City på uppgång och vi räknar med en riktigt stark period framöver. På fredagen vill man ha revansch på Wolverhampton och vi är trygga med att City visar klassen och vinner smidigt. I övrigt fokuserar vi på hockeyn. Mora är ett spännande skrällbud medan Modo och Nashville är två formlag som levererar.

Manchester City visar klassen

Liverpool glänste igår och nej, Manchester City kommer inte att komma ikapp. På fredagen kan man i alla fall passera Leicester och återta den ”rättmätiga” andraplatsen och vi säger toppchans. Insatsen mot just Leicester senast var skarp och innan dess utklassade man Arsenal Känslan är ökad beslutsamhet hos Manchester City och på fredagen finns lite extra skäl att räkna med bra inställning: torskade ju hemma mot Wolverhampton tidigt på säsongen, en förlust som kraftigt bidrog till att City halkade efter Liverpool.

Den skrällsegern blev samtidigt något av startskottet för Wolverhamptons starka period: har varit ruskigt stabilt sedan dess. Näst senast bröts dock den förlustfria sviten då man surt förlorade hemma mot Tottenham. Repade sig mot Norwich men den allra vassaste formen ser vi inte riktigt just nu. Att nu få ett formstarkt och revanschsuget Manchester City över sig innebär snudd på högsta möjliga svårighetsgrad – det grejar man väl knappast..?

Nej, vi tycker att det luktar klassinsats av Manchester City lång väg och då går vi på klara siffror för Peps gäng. Vi tar Manchester City Asian Handicap -1,5 till oddset 2.05* och sitter tryggt.

Modo rycker undan

Förra fredagen gav Modo sig själva och fansen den perfekta julklappen: 4-2 i derbyt borta mot Timrå. Dels en skön prestigeseger, dels tre viktiga poäng i toppstriden där Modo skapade lucka till rivalen. Denna fredag gästar man Västerås, ett annat av lagen i racet. Modo är dock sju poäng före Västerås och vi seger på fredagen rycker man alltså undan rejält – och ja, vi tycker bestämt att Modo ska vara ganska tydligt före Västerås. Den högstanivå som Modo visat kan räcka en bra bit när det ska avgöras till våren och efter den lite märkliga svackan är formkurvan nu väldigt lovande för laget från Övik.

Värre då för Västerås. Laget vann nyligen nio raka men det var små marginaler flera gånger. Sviten sprack sedan hemma mot SSK vilket följdes av kall insats och klar förlust nere i Karlskrona. Det var kostsamt och riktigt nära topp-2 har Västerås aldrig kommit – och i rådande konkurrens blir det förstås väldigt svårt att få närkontakt. I november blev Västerås överkört uppe i Övik, Modo vann med 7-3, och som formkurvorna nu ser ut har vi svårt att se revanschen.

Vi gillar läget för Modo att lägga Västerås bakom sig ”för gott” – bortasegern spelas till 2.20*!

Mora spinner vidare

Det har sannerligen inte varit någon rolig säsong för Mora hittills. Laget spelade ju SHL förra säsongen men är nu alltså nästjumbo i Hockeyallsvenskan. Innan jul skapade man dock viss julefrid: först viktig tvåpoängare mot Almtuna och sedan 7-4 hemma mot Kristianstad efter ett läckert ryck i slutperioden. Det betydde massor och ikväll har Mora chansen att passera ett par lag och ta sig över strecket. Säga vad man vill om årets Mora – till slut kan vi ändå inte tänka oss att man landar på fel sida strecket…

Svår bortamatch i Norrköping ikväll, mot det positiva inslaget Vita Hästen. På tal om bottenstriden slutade ju laget tvärsist i serien ifjol och tvingades kvala sig kvar – men nu ligger laget sexa och är på väg mot roligt playoffspel. Innan jul fick man dock ge sig i hemmamatcherna mot Björklöven och framförallt Västervik – en smula oroväckande och att ikväll iklä sig favoritrollen och förväntas studsa tillbaka kan kännas något obehagligt.

Mora vann i denna arena tidigt på säsongen och med rådande formkurvor måste vi lockas av 3.75* på Mora-skrällen. Vi räknar med ”positiv desperation” hos Mora och då blir detta obehagligt för Hästarna. Skrällen testas!

Nashville kör på!

Att Nashville ligger på fel sida slutspelsstrecket gör laget till en av de större negativa överraskningarna hittills denna NHL-säsong. Nu är dock formen kraftigt poäng med nio poäng av tio möjliga på de fem senaste – och seger inatt kan föra upp laget på rätt sida. Dessutom har man matcher tillgodo och vi kan faktiskt inte tänka oss att Nashville till slut missar slutspelet, så är det. Truppen är skadefri och som sagt, formen är stigande. Innan julafton tog man ner det svårspelade Arizona här hemma efter att både Arvidsson och Forsberg målat.

Nu gästar Pittsburgh som verkligen ska ha beröm för sin säsong hittills. Har hållit sig på rätt sida strecket hela vägen, trots rätt rejäla skadeproblem – framförallt har man ju Sidney Crosby borta men det har man hanterat riktigt bra. Känslan är ändå att Pittsburgh till slut kan få lida för sina bekymmer och innan jul sjönk stämningen något då man torskade i Vancouver. Bortaspelet har överlag varit ganska bräckligt och att nu komma till ett nytänt Nashville ser besvärligt ut.

Vi ger Nashville riktigt bra chans att spinna vidare och kliva över strecket, där laget definitivt hör hemma. Bra hemmavinnare i natten – Nashville spelas till 2.15*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.