Premier League för hela slanten

Premier League

Julledighet för många men ingen vila, ingen ro för spelarna i Premier League. På lördagen är det matchdag igen efter blott en dags spelledigt. Det kräver mycket av lagen och sitter inte formen där så är det tufft att orka ladda om. Vi går på flera arenor på just formintrycken och har grävt fram en rad fina fynd. Häng med!

Spurs en favorit i fara

Trots att man har hängt med bra i många matcher är Norwich jumbo i Premier League-tabellen. Nykomlingen har stundtals ett bra presspel och vågar spela trots att man ställs mot namnkunnigt motstånd. Särskilt effektivt är det dock inte alltid och Pukki behöver bättre hjälp med målskyttet. Senast visade man klart bra takter när man var det bättre laget trots bortaplan. Aston Villa vann till slut med 1-0 men det var alltså missvisande sett till matchbilden. Det såg ganska bra ut även mot starka Wolves dessförinnan och det kan passa utmärkt att slå ur underläge här.

Ja, vi är inte direkt skrämda av gästande Tottenham trots att man gjort ganska bra resultat sedan José Mourinho tog över som manager. Senast hade man rejäla problem med Brighton men lyckades till slut vända – inget glänsande intryck då heller och stjärnan Kane såg trots målkänning inte särskilt rapp ut. Innan Brightonmatchen räckte Tottenham inte till i derbyt mot Chelsea, som ju annars har gått minst sagt trögt på slutet. Den här gången får Mourinho klara sig utan tre avstängda spelare: Winks, Sissoko och Son är det som saknas. Den sistnämnde får ses som ett stort minus även om han var borta redan i senaste matchen.

Det här kan bli en rolig match och det krävs inte mycket för att favoriten Spurs ska tappa kontrollen över händelserna. Väldigt stor skillnad i odds här och med hemmafördelen känns halvgarderingen på Norwich lockande. Handicap +0.5 är det med andra ord som gäller och när vi får 2.19* är klicket givet.

Everton svårslaget i norr

Newcastle har varit oväntat bra med i Premier League-tabellen och man är fortsatt på övre halvan. Det är lite svårt att begripa när spelet sällan stämmer särskilt bra. Visst är det bra gjort att ordna poängen ändå men det ska bara inte hålla i längden då vi dessutom inte ser någon utvecklingspotential. Senast hade man inget att sätta emot Manchester United som vann plättlätt med klara 4-1. Hemmamatch nu och det brukar vara en tydlig fördel att spela hemma i norr men motståndet är knappast enkelt.

Nej, Everton har tveklöst kapacitet att klättra en bra bit i tabellen. Nu har rutinerade Carlo Ancelotti tagit över som manager och han fick bästa tänkbara start senast. Laget 1-0-besegrade då Burnley och det var välförtjänt – mycket positivt att hålla nollan trots den offensiva prägel som funnits. Laget är nu obesegrat i fyra raka matcher efter att Silva fick sparken och nog finns det sparkapital här. Det är nog en tidsfråga innan bottenlagen lämnas där bakom och vi är beredda att kalla Everton klart bättre än Newcastle trots att tabellen skvallrar om motsatsen.

Hemmabetonade Newcastle kan vara värt att ha respekt för här. Om vi fått neråt dubbla pengarna på Evertonseger hade vi avstått men nu får vi finfina 2.15* på tvåan!

Formlaget slår till igen

Det såg länge ut som att Southampton skulle vara ett cementerat bottenlag under säsongen. Sakta men säkert har dock spelet förbättrats och på slutet har även trepoängarna kommit. Formbeskedet senast var oerhört positivt när man skrällde till å det grövsta och bortaslog högkapabla Chelsea. 2-0 blev det till slut och det var ingen turseger – Saints visade verkligen framfötterna. Här hemma har man dessutom två segrar på de tre senaste hemmamatcherna vilket gör självförtroendet stort.

Vi är mer tveksamma till Crystal Palace som sällan glänser och det gjorde man inte senast heller. Underläge 0-1 kändes dock aningen orättvist och till slut lyckades man vända. Nu var det dock ingen merit då man mötte ett West Ham som vi ju klankat ner på mest hela säsongen. En individuell prestation av Ayew avgjorde sent i det Londonderbyt och det är upp till honom och Zaha om man ska ställa till oreda framåt. Skadeläget är inte bra hos Crystal Palace som har en jobbig frånvarolista. Framförallt är det lagets grundpelare – defensiven – som försvagas och det känns inte bra inför den här småkniviga uppgiften.

Ingen tro på någon toppinsats av gästerna och det är hemmalaget som förutom publikstödet har de vassare vapnen. Vi får 1.95* på Southampton här och det duger gott då vi tror på bra chans.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.