Härlig spelsöndag med vassa odds

odds

De engelska lagen matchar vidare i svettig takt och vi tänker återigen utnyttja läget. Det görs genom en mållösning i Londonderbyt, stor tro på Manchester City – samt ett fynd vi hittat i Championship. Övriga söndagsklick jobbas in i tyska handbollen och inte minst i italienska fotbollen som varit så framgångsrik under hösten. Ta rygg på Dagens Spels experter till minst sagt lockande odds!

Målrikt derby i sikte

På söndagen smäller det i London när Arsenal tar emot rivalen Chelsea i ett på förhand öppet derby. Chelsea har fått en liten favoritroll och det är väntat men det här är två lag som har haft rejäla problem. Chelsea såg länge bra ut under hösten men på slutet har missräkningarna avlöst varandra. För Arsenals del är förhoppningen att nye managern Arteta ska vända trenden men det krävs helt annan stabilitet om laget ska närma sig toppen.

Att Arsenal befinner sig på tolfte plats i tabellen är givetvis ett lågvattenmärke. Det kan knappast bli sämre och Arteta har på så sätt allt att vinna. På sikt måste defensiven styras upp men med nuvarande manskap lär det dröja. Här och nu finns åtminstone en hel del spännande pjäser framåt- Dessa skapade oreda för Bournemouth senast men bara ett insläppt mål i 1-1-matchen ska Arsenal vara nöjt med då man släppte till en hel del.

Även Chelsea har haft svårt att övertyga men offensivt finns skyhögt kunnande och man bör kunna straffa Londonrivalen här. Upplagt för ett riktigt underhållande derby och över 3 mål (asian) gillas. Vinst om det blir fyra mål eller fler men tacksamt nog insatsen tillbaka vid exakt tre. Till oddset 1.86* är det tveklöst vårt derbyspel.

Klasslaget levererar

Det har varit en höst där Leeds har imponerat storligen i Championship. Att man har ett lag framför sig tar vi inte särskilt hårt på då detta lag – West Bromwich – haft mycket flyt så här långt. Det är en tidsfråga innan Leeds tar över serieledningen för gott men visst har insatserna på slutet varit lite ojämna. Senast ställdes man dock mot ett vasst Preston och det var trots allt Leeds som låg på för ett segermål i 1-1-mötet.

Nu går svårighetsgraden ner mot ett Birmingham som inte har rosat marknaden. En del lyckosamma resultat på slutet men det här är inget lag som bör hänga med på övre halvan framöver. Man har blott en vinst på de tio senaste omgångarna och att utmana seriens bästa lag – nej, det ska inte gå.

Någon stor hemmaplansfördel ser vi inte här. Bara fyra lag i serien har gjort färre hemmamål än Birmingham samtidigt som Leeds har släppt in blott 8 mål på 12 bortamatcher. Framåt finns gott om matchvinnare för gästerna och till 1.66* i odds tar vi gärna ställning för Leeds. 

City rivstartar

Att nykomlingen Sheffield United skulle vara nederlagstippat i en bortamatch mot Manchester City – ja, det hade varit självklart för några år sedan. Då spelade Sheffield U i League One medan City mer eller mindre dominerade Premier League. Nu får vi ändå inte alltför skrämmande handikapplinor då nykomlingen har varit en pigg uppstickare under hösten.

Med tätt matchande sätts Premier League-lagens trupper på prov och här skiljer det massor på den fronten. Sheffield U har använt i stort sett samma elva varje match och har en av ligans tunnaste trupper. Manchester City har för sin del löjligt bra alternativ när man vill avlasta sina stjärnor. Det röda kortet på målvakten Ederson var sannolikt den spolierande faktorn senast men vi drar inga större växlar av det.

Räkna med ett revanschsuget City som behöver ta tag i taktpinnen i kampen om andraplatsen i tabellen. Man lär vilja dirigera även här ifrån start och i just första halvlek har laget förkrossande statistik. Nu ställs man dessutom mot ett motstånd som på resande fot har gjort ynka tre mål före paus.

Upplagt för rivstart av Manchester City här och riktigt bra chans att laget leder redan i halvtid. Asian handicap 1a halvlek är det som gäller och vårt starka spelval betalar 1.57* i odds.

Lemgo biter ifrån

Kiel fick slita rejält för att bärga hem segern i bortamatchen mot Frish auf Göppingen. Man var i ledningen med 16-15 i halvlek. Man började andra halvlek starkt och efter 42 minuter så hade man en femmålsledning. Vid det laget så trodde många att Kiel enkelt skulle spela av matchen. Men som så ofta sker inom handboll så svängde matchen en gång till. Göppingen hade bollen och fick matchens sista anfall och chans att kvittera. Kiel försvarade sig bra och man lyckades att täcka bort det sista skottet. Stjärnorna kanske äter och dricker lite för gott så här i juletid då man förlorade matchen innan. Det var en tung förlust på hemmaplan mot mittenlaget Wetzlar. Slutresultatet skrevs till 20-27. Laget leder serien på 30 poäng och det är samma antal poäng som Flensburg och Hannover-Burgdorf har spelat in.

Lemgo vann på hemmaplan mot Erlangen med 34-32 och det var en skön seger efter en sur förlust i rundan innan. Då förlorade man på hemmaplan mot Leipzig med 26-27. Laget var inne i en stark period av matchen och hade jobbat sig upp från underläge till 21-19-ledning. Men man tappade igen till 26-27 efter men hade bollen i sista anfallet. Man tog ut målvakten och skapade överläge som gav en fin målchans. Jonathan Carlsbogårds sista skott räddades fint av Leipzigs målvakt Joel Birlehm… Denna sura förlust var lagets enda förlust på de sex senaste matcherna så formen är mycket god. Man ligger på 13:e plats i tabellen och har skaffat sig ett fint avstånd ner till de två nedflyttningslagen.

Det verkar som att Kiel mest är intresserad av att spela av matcherna under julhelgen. Lemgo har kanonform men trots det så blir det givetvis svårt att ta poäng. Men att hålla ganska jämna steg med Kiel finns det goda chanser till. Lemgo med hcp +6.5 till 1.86* i odds är mycket spelvärt.

Målsnålt i Ludwigshafen

Die Eulen Ludwigshafen förlorade på bortaplan mot Wetzlar med 23-26. Matchen innan så stod man för en riktigt smällkaramell. Man besegrade topplaget Flensburg på hemmaplan med 25-23. Man grundlade segern genom ett stenhårt försvar och bra målvaktsspel. Framåt så var Azat Valiullin en stor bidragande orsak då han stod för hela åtta mål. Det var första gången någonsin som man besegrade Flensburg. På hemmaplan så är laget väldigt svårspelat och man bygger allt på försvaret och att dra ner på tempot i anfallsspelet så man får ett för sig passande tempo. Dessförinnan så har man på hemmaplan pressat topplagen Magdeburg då man förlorade med 17-20. Samt Hannover då man förlorade med 24-26. Man ligger på en 17:e plats i tabellen och den 37-årige huvudtränaren Ben Matschke kommer att få ett mycket svårt uppdrag att hålla kvar laget i högstaligan. Men senaste tidens insatser inger ändå hopp.

Frish auf Göppingen förlorade med 26-27 i hemmamatchen mot Kiel. Laget gjorde där en jättebra match men hade inte marginalerna med sig. Dessförinnan blev det en 28-26-seger hemma mot Nordhorn-Lingen. Bortaspelet har varit väldigt svagt denna säsong och man står med raden 1-1-6. Borta har man endast snittat 22,6 gjorda mål per match; det är ligans lägsta siffror. Man ligger tryggt i mitten av tabellen med gott om luft ner till de två nedflyttningslagen. Men det är även ett massivt avstånd upp till lagen som slåss om biljetter till Europacuperna. Målvakten Daniel Rebman är viktig för laget och är en de målvakter i ligan som har högst räddningsprocent.

Hemma i Friedrich-Ebert-Halle så kommer det helt säkert bli den vanliga spelplanen för Ludwigshafen. Det innebär att matchen blir tuff, tätt och målsnål. Och nu möter man ett lag som inte särskiljer sig mycket från dem själva. Detta blir ingen målfest och det logiska spelet är under 48.5 mål till fina 1.82* i odds.

Trapani kammar noll på bortaplan

Crotone har hittat formen och har nu tagit två raka segrar efter en svacka. Man slog först pliktskyldigt bottenlaget Livorno hemma med 2-1 och detta följdes senast upp med en mycket stark insats där man avgjorde sent i ett viktigt möte strax bakom toppen borta mot Frosinone. Två raka segrar har nu tagit Crotone till en fjärde plats i tabellen och detta trots att lagets skyttekung Nwankwo helt tappat formen. Men ett mycket stabilt hemmaspel där man endast förlorat en match av nio hittills har gjort att man hänger på i toppstriden.

Trapani har spelat två oavgjorda matcher i rad mot Pescara och Perugia. Men laget ligger fortsatt illa till, näst sist i tabellen, och avståndet upp till säker mark är nu fem poäng. Nykomlingen inför säsongen får inte alls till defensiven och senast mot Perugia på hemmaplan tappade man ledning två gånger om. Dessutom drog norska mittbacken Stefan Strandberg på sig rött kort och är avstängd här. På bortaplan har det varit riktigt tungt för Trapani där laget har släppt in 20 mål på nio spelade matcher och framför allt har man haft det rejält tufft mot lagen som, likt dagens motståndare Crotone, slåss i toppen.

Trapani räcker inte till mot de bättre lagen i serien och framför allt inte på bortaplan. Man möter nu ett Crotone som funnit formen och vi kan då inte se Trapani störa. Vi spelar Crotone -1,25 och får då halva insatsen tillbaka om Crotone vinner med exakt ett mål – men vi tror och hoppas på en större vinst än så. Oddset är i skrivande stund oväntat höga 2.06*!

Mål att vänta i Pescara

Pescara tog en mycket viktig seger senast då bottenlaget Livorno besegrades med 2-0 på bortaplan. Det var lagets första seger på fem omgångar och man klättrade efter segern återigen upp till en åttonde plats i tabellen, som är den sista av kvalplatserna till Serie A. Hemma har man gjort det bra och man har nu gjort mål i sex raka hemmamatcher. Man är också det enda laget som slagit seriesuveränen Benevento i år och man gjorde det med hela 4-0 så kvalitet finns i Pescara.

Chievo kommer från en sämre period med tre raka matcher utan seger. Man har dock mött två topplag i sina senaste matcher och stod upp riktigt bra mot serieledande Benevento senast på hemmaplan trots förlust 1-2.  Chievo har nu ramlat ner till en elfte plats i tabellen och behöver nu vända trenden för att inte tappa mark till kvalplatserna till Serie A. Framför allt är det bortaspelet som behöver höjas där laget nu har fem raka bortamatcher utan seger.

Pescara är seriens mest målglada gäng där såväl Pepin som Galano är med i toppen av seriens skytteliga. Samtidigt är man ett av de lagen som släppt inte flest mål. Chievo är inget sprudlande gäng men när man väl möter motstånd som kör på offensivt dras man med och man har varit inblandade i några riktigt galna matcher, bland annat för tre matcher sedan då man föll med 2-3 hemma mot Juve Stabia.

Vi är helt inne på att Pescara kör på här och Chievo behöver samtidigt tre poäng för att inte tappa än mer mark i tabellen. Så vi ser framför oss en mycket öppen match där linan är tacksamt låg och vi spelar över 2.25 till oddset 1.87. 

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.