Årets sista SHL-omgång

Årets sista SHL-omgång

På måndagen avslutas SHL-året 2019: full omgång liras och vi lyfter fram en trio bra spel. Frölunda imponerade stort i lördags och ska nu ha revansch på HV – vi säger bra chans. Ett segertörstigt Linköping gillas också, hemma mot ett Örebro som snudd på rasat ihop. Uppe i norr räknar vi med målsnålt mellan Luleå och Leksand. Lycka till – och gott nytt spelår!

Målsnålt i Luleå

Det är tätt på given i SHL-hockeyn och två lag som verkligen fått bekänna färg efter julmaten är Luleå och Leksand. För Luleås del har det varit toppmöten hemma mot Frölunda och borta mot Färjestad, vilket slutat med dubbla 3-2-segrar och full pott. Starkt jobbat av Luleå som nu fått en liten lucka i tabelltoppen. Annan typ av uppgift på måndagen och även Luleå är ”mänskligt”: det känns svårt att kräva hundraprocentig intensitet efter stormatcherna de senaste dagarna.

Leksand har också gått två tuffa matcher sedan julmaten. Först blev det ”bara” en poäng borta mot HV71 men precis som i förlustmatcherna dessförinnan gjorde Leksand ett bra försök. I lördags fick man sedan äntligen jubla – och det vid skönast tänkbara tillfälle! Slutsåld hemmamatch mot klassiska rivalen Brynäs och jublet när kapten Karlsson satte 4-2 i tom bur var förlösande. Leksand har nu fin kontakt med strecket igen och formen är definitivt god. Poäng uppe i Luleå vore ju dock mest en ”bonus” – det blir självklart jättesvårt.

Luleå kommer att vara stabilt men knappast glänsande här – det borgar för en målsnål tillställning mellan två rimligtvis ganska slitna gäng. Vi gillar U 4,5 mål till oddset 2.08*!

Nyckelseger för Linköping

Det fortsätter att kärva för Linköping, som inte lyckas sticka undan från bottenstriden. På annandagen tappades 2-0 till strafförlust hemma mot Malmö och i lördags kom nästa svidande nederlag. Ledde nyckelmatchen i Oskarshamn i slutet men släppte sent in 2-2 och fick till slut nöja sig med en pinne även den gången. Just Oskarshamn och Leksand flåsar i nacken – men nog ska Linköping ändå kuna få det att lossna en aning, åtminstone..? Stundtals finns tendenser och med Little i spetsen har Linköping ett par spelare som ska kunna visa vägen.

Nu är segerbegäret förstås rejält och vi tycker att måndagen uppgift ser bra ut. Man får ju besök av ett Örebro som börjat rasa. Det tidigare succélaget har nu torskat tre raka och sex av de åtta senaste. 0-7-smällen uppe i Skellefteå på annandagen var förstås pinsam och följdes av ”knapp men klar” hemmaförlust mot HV i lördags. Örebro är nu nere som femma i tabellen och frågan är hur länge man orkar hålla sig kvar topp-6? Vi är skeptiska.

När man nu gästar ett desperat, retat Linköping lever Örebro tveklöst farligt igen. Vi säger nyckelseger för Linköping och lirar hemmaseegrn till 2.45*!

Frölunda tillbaka på banan

December har inte varit någon speciellt bra månad för Frölunda och så sent som på annandagen förlorade man toppmötet uppe i Luleå. Den insatsen var ändå helt okej och i lördags kom islossningen: 4-0 hemma mot ett formstarkt Växjö var klart övertygande inför storpublik i Scandinavium. Där visade Frölunda verkligen klassen och kan man spinna vidare på den prestationen är det inget snack om att Frölunda kommer bli en faktor i den absoluta toppstriden igen. Nu ska de svenska mästarna 2019 ”logiskt nog” avsluta 2019 med seger – och dessutom är man ute efter revansch.

När man mötte HV71 för ett par veckor sedan blev det ju förlust: HV gjorde ett rejält ryck i mittperioden och vann till slut med 4-2. Sedan dess har HV gjort det okej men inte mer än så. Exempelvis blev det nyligen dubbla förluster mot Malmö. På annandagen fick man slita för tvåpoängaren hemma mot Leksand, innan det i lördags gick enklare i Örebro. Där mötte man dock ett formsvagt motstånd, det måste sägas – på måndagen blir det värre, det är vi övertygade om.

Frölunda är rejält suget på att sätta HV på plats (förlorade även säsongens första möte) och efter den sylvassa insatsen senast är vi trygga med att Frölunda gör någonting bra på måndagen – då gillar vi segerchansen och lirar bortasegern till 2.65*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.